Tuesday 29 September 2015

Share |

Round 1, Saturday : Iwema makes more Moto2-kilometers

IMG_1414

Jasper Iwema will start from 32th position tomorrow. The Dutch rider made progress today. Iwema has not enough experience with the Moto2, to compete with the front riders. The two races are tomorrow at 11:00 and 14:00 local time.  

Iwema after the qualifying sessions:
‘Today we have made progress again, but we are far from the fastest riders. I see these days as a test and I want to make as many kilometers as possible. We are going forward, but it will takes time to be competitive. The others riders have a lot more experience or made more Moto2-kilometers in the preseason. Therefore, I don’t want to look too much at the other riders. I have to make my own progress. I’m not completely ready for the race. Sometimes I miss a braking point and I can’t ride consistent lap times. I will do my best tomorrow and we’ll see where we finish.’

TIME SCHEDULE
Sunday:
11.00 uur: Race 1
12.00 uur: Race 2
(Local time)

Watch the European Moto2 races live at the CEV Repsol YouTube channel: https://www.youtube.com/watch?v=FGIwVftx76c

—————————————————————————————————————————————————————–

Ronde 1, zaterdag: Iwema maakt kilometers met de Moto2

Jasper Iwema start morgen vanaf een tweeëndertigste startpositie. De coureur uit Hooghalen boekte vandaag opnieuw progressie, maar heeft nog te weinig ervaring met de Moto2, om zich te kunnen meten met de voorste rijders. De twee wedstrijden worden morgen om 12.00 en 15.00 uur (NL tijd) verreden.

Iwema na de kwalificatie:
‘We hebben vandaag opnieuw vooruitgang geboekt, al zit ik nog ver af van de voorste rijders. Ik zie het ook als een testweekend. Ik wil zoveel mogelijk kilometers maken. We gaan stap voor stap vooruit, maar het kost veel tijd. Ik heb voorafgaand aan het seizoen weinig kilometers kunnen maken. De andere rijders hebben al veel meer ervaring of kilometers gemaakt met de Moto2. Daarom moet ik niet teveel naar de andere rijders kijken, maar zorgen dat ik zelf vooruit blijf gaan. Ik ben nog niet echt klaar voor de wedstrijd. Ik mis nog wel eens een rem-punt en rij nog geen constante ronden. Ik ga morgen mijn best doen en dan zien we wel waar we eindigen.’

TIJDSCHEMA
Zondag:
12.00 uur: Race 1
15.00 uur: Race 2
(Nederlandse tijd)

De Europese Moto2 wedstrijden zijn live te volgen via het CEV Repsol YouTube-kanaal: https://www.youtube.com/watch?v=FGIwVftx76c

Website by LDP International